O meni

Že odkar pomnim, rada pomagam drugim ljudem, zato sem se po končani osnovni šoli vpisala na srednjo zdravstveno šolo.

Ker pa so me pri tem stalno zanimale: skrivnost rojevanja, materinstvo in delo z otroci, sem nadaljevala šolanje z študijem babištva.

Svojo kariero in nabiranje lastnih izkušenj  sem pričela v Ljubljanski porodnišnici, na intenzivnem oddelku za nedonošenčke.

Prve izkušnje

sem pridobila na intenzivnem oddelku

za nedonošenčke.

Kmalu sem tudi sama postala mama in bila blagoslovljena z dvema otrokoma. Tako sem lahko tudi na svoji koži izkusila vse lepote in tudi izzive materinstva.

Po končani drugi porodniški sem se zaposlila v patronažni službi Vrhnika, kjer sem si pridobila še neprecenljive izkušnje iz drugih področjih zdravstvene oskrbe, obravnavala sem ljudi od rojstva pa do smrti.

V času patronažne službe sem se poglobila v različne zvrsti življenjskega obdobja in težav.

Izobrazila in specializirala sem se na področju dojenja (imam pridobljen naziv mednarodne svetovalke za dojenje-IBCLC od 2012).

Veliko izobraževanj sem imela na področju paliativne oskrbe (dela z umirajočimi), oskrbe različnih ran, obravnave sladkornih bolnikov, oskrbe stom, urinskih katetrov in drugih.

Vzroke težav

moramo začeti iskati v sebi.

Ves čas sem imela občutek, da si z uradno medicino ne moremo vedno pomagati, včasih je preveč osredotočena le na lajšanje simptomov.

Res pa je tudi, da tudi ljudje nismo pripravljeni veliko narediti za svoje zdravje in pričakujemo, da bo zdravnik vse pozdravil.

Vzroke težav moramo začeti iskati v sebi in začeti spremembo na bolje z spreminjanjem negativnih vzorcev in načinom razmišljanja.

Človeka je potrebno obravnavati celostno, ne samo blažiti simptome – je pa res, da za tak pristop zdravstveni uslužbenci velikokrat nimajo primernih pogojev (pre-obremenjenost, pomanjkanje časa ipd.).

Zato sem se odločila iti svojo pot in pomagati ljudem na svoj način, si vzeti čas zanje in jih podpreti ko želijo sami narediti spremembo na bolje.

Pri tem mi je v veliko pomoč Bownova terapija, saj vpliva tako na fizično in psihično telo. Terapija človeka obravnava celostno ter mu pomaga na poti do samoozdravitve.

Ker pa sem po duši tudi Babica, sem si pridobila vsa dovoljenja na Ministrstvu za zdravje, da lahko samostojno delujem tudi na tem področju.

Posebno sem specializirana za poporodno obdobje in težave z dojenjem.

Kontakt

Katja Krvina
Dipl. Babica

041 308 945

Facebook

Vabljeni, da se mi pridružite na facebook strani, kjer si lahko preberete še več zanimivih tematik.